Alexander Kristoff wint 21e Touretappe op Colnago

de Colnago van Alexander KristoffAlexander Kristoff won de 21e etappe van de Tour de France 2018 op zijn Colnago. Zijn ploeg UAE-Team Emirates wordt gesponsord door Colnago. De Colnago van Alexander Kristoff is afgemonteerd met Campagnolo en Campagnolo wielen.. Bekijk hier de Colnago van Alexander Kristoff.

Tom Dumoulin wint 20e Touretappe op Giant

de Giant van Tom DumoulinTom Dumoulin won de 20e etappe van de Tour de France 2018 op zijn Giant. De tijdrit werd gereden op de Trinity. Team Sunweb wordt gesponsord door Giant. De Giant van Tom Dumoulin is afgemonteerd met Shimano en Giant wielen.. Bekijk hier de Giant van Tom Dumoulin.

Primoz Roglic wint 19e Touretappe op Bianchi

de Bianchi van Primoz RoglicPrimoz Roglic won de 19e etappe van de Tour de France 2018 op zijn Bianchi. zijn Team Lotto Jumbo wordt gesponsord door Bianchi. De Bianchi van Primoz Roglic is afgemonteerd met Shimano en Shimano wielen.. Bekijk hier de Bianchi van Primoz Roglic.

Vergelijk racefietsen, framesets, wielsets, groepsets

De Specialized Roubaix SL3 van de webmaster!

Specialized Roubaix Sl3De webmaster van Bellabici.nl rijdt op een Specialized Roubaix SL3 (2011). De keuze is op deze fiets gevallen vanwege de prettige Geometrie. Hiervoor reed de webmaster op een Look KG461 en daarvoor op een stalen Pinarello Asolo, eveneens zeer prettige en comfortabele fietsen,  maar de overstap naar de Specialized Roubaix was desondanks een hele verbetering.

 

Specialized Roubaix SL3: Comfort met hoofdletter C

Opvallend sterk punt van de Specialized Roubaix is de prettige wegligging, het comfort bij trillingen of bulten in het wegligging in combinatie met een uitstekende hanteerbaarheid en zijdelingse stijfheid. De fiets oogt wat zwaar met de dikke buizen maar weegt slechts 7.2 Kg. Er is gekozen voor een SRAM Force groep omdat SRAm met het WiFli systeem mogelijk maakt om in combinatie met een dubbel crankset een cassette tot en met 32 tanden te plaatsen. Helaas was er nog geen Force of Red achterderailleur beschikbaar en is een SRAM Rival WiFli derailleur geplaatst. De fiets is als volgt afgemonteerd:

 

Afmontage Specialized Roubaix SL3 van de Webmaster

 

Specialized Roubaix SL3

Zadel, stuurpen en stuur Specialized Roubaix SL3

 • Stuurpen: 3T ARX Team
 • Stuur: 3T Ergonova Pro
 • Zadel: Specialized Toupé Plus Expert
 • Zadelpen: Specialized Pro, FACT carbon w/ Zertz insert

 


De onderdelengroep Specialized Roubaix SL3

 • Sram Force compact met Sram Red Kettingbladen
 • SRAM WIFLI Rival Achterderailleur
 • Pedalen: Look Keo Sprint

 

De wielen en banden Specialized Roubaix SL3

 • Mavic Ksyrium Elite Wielen
 • Continental Grand Prix 4000S


Accesoires Specialized Roubaix SL3

 • Fietscomputer: Bryton Rider 50
 • Bottle cages: Specialized S-works Carbon Rib Cage

SRAM Rival Wifli Achterderailleur

 

NB: Door een breukje in het carbon verleende Specialized garantie en rijdt de webmaster inmiddels een S-Works Roubaix.


Specialized Roubaix SL3