Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!

7, 8, 9 en 10 speed van shimano

De shifters van shimano bepalen het aantal versnellingen. Het aantal versnellingen dat de shifter toelaat moet uiteraard corresponderen met het aantal tandwielen achter op de cassette. Omdat het aantal versnellingen bepaald wordt door de shifters is het vaak mogelijk om shimano derailleurs uit te wisselen of deze nu 8, 9 of 10 speed zijn. De derailleurs kennen geen trapjes en de afstand wordt volledig bepaald door de shifter.

 

Uitwisselen cassettes

Op een wiel met een Shimano Body kan je een 8, 9 of 10 speed cassette monteren, voor een 7 speed heb je een extra spacer nodig. Veel oudere racefietsen met 7-speed cassette hebben een smallere vork en daar kan geen 8, 9 of 10 speed tussen.Als je schakelt met Shimano wordt uitwisselen met een Campagnolo Cassette niet aanbevolen maar er zijn wel andere merken die uitwisselbare cassettes leveren die compatible zijn met Shimano zoals Miche, BBB, SRAM en Marchisio.

Uitwisselen kettingen

Voor 9 en 10-speed shimano heb je een aparte ketting nodig. Deze zijn ook beschikbaar van andere merken zoals Sram of KMC. Voor 7 en 8 speed kan je dezelfde ketting gebruiken.