Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!

Tom Dumoulin, the Pink Giant in de Giro

Giant Dumoulin Pink TCR 1 (Foto Giant Bicycles)Tom Dumoulin, kan voortaan door het leven als " The Pink Giant". Want Dumoulin, bekend als tijdritspecialist, heeft de Giro op zijn naam geschreven. Hoewel hij in de bergen goed mee komt heeft hij deze overwinning in de Ronde van Italië vooral te danken aan zijn uitstekende tijdritten. Deze tijdritten rijdt hij op zijn favoriete tijdritfiets, de Giant Trinity Advanced Pro  TT. De overige ritten reed hij op de Giant TCR Advanced SL van zijn team Sunweb. 

Giant trotse materiaalsponsor van het Team Sunweb

Giro 2016 inscription stage 2 39 By Simone Bandener (Simone Bandener) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia CommonsGiant voorziet het Team Sunweb van Giants afgemonteerd met een Shimano Di2 onderdelengroep en wielen, Pioneer vermogensmeter en Pro afmontage. In het Italië van Pinarello, Colnago en Bianchi gaat Giant er nu met de " constructeurstitel" vandoor. 

The Pink Giant

Tijdens de Giro was het wellicht iets te aanmatigend om Tom Dumoulin al op de roze Giant te laten rijden. Verder dan een roze stuurlint durfde de ploeg kennelijk nog niet aan. Maar toen de overwinning binnen was prijkte de Pink Giant al op de site van Giant. Wij wachten er op deze Giant in het echt te bewonderen.