Wahoo Elemnt GPS getest

gps bike computer elemnt front v2.jpg.pagespeed.ce.CFlhdSxdRCAl een tijdje is Wahoo in de markt met een nieuwe GPS. De Wahoo elemnt. Waar de eerdere Wahoo devices eigenlijk alleen verlengde displays van de smartphone waren is de Wahoo Elemnt met ca €380,- een stand alone GPS met alle functies die je je als fietser maar kan wensen. Reden om deze te testen. 

Lees meer...

Vergelijk racefietsen, framesets, wielsets, groepsets

Schijfremmen van de baan in wielerpeloton

roompot schijfremNa de ongelukken van Fransisco Ventoso en de Belg Nikolas Maes tijdens Parijs Roubaix heeft de UCI besloten met onmiddellijke ingang schijfremmen in de ban te doen. Daar waar eerst nog sprake was van een proefperiode is er nu toch snel een verbod gekomen. Aanleiding werd gevormd door de ernstige verwoningen van beide renners. Beide werden tijdens een valpartij geraakt door de draaiende schijven. Dat leidde tot diepe snijwonden. Ventoso besloot daarop een open brief aan de UCI te schrijven die daarop de remmen verbood. 

Bekend is dat schijfremmen beter remmen en zorgen voor een kortere remweg onder alle omstandigheden. Team Roompot monteerde de Isaac fietsen al een tijdje standaard af met schijfremmen. Michael Zijlaard gaf na het besluit aan respect te hebben voor het besluit maar dat het logistiek nog een lastige klus zal zijn alles voor de Amstel Gold Race te hebben omgebouwd. Maar de veiligheid gaat wat hem betreft voor.